Semino Rossi

Semino Rossi

 

Barndom i Argentina

 

Semino Rossi blev født i Argentina den 29. maj 1962 af en tangodanser og en pianiststuderende. Hans talent og kærlighed til musikken kom næsten i vuggen. Trods fattige kår var hans barndom lykkelig. De sociale problemer i Argentina var store, og også familien Rossi måtte lide under dette, men hans familie gjorde alt for at give sønnen et trygt hjem. De gav Semino en musikalsk uddannelse. Sammen med sin bror Daniele havde han en beskyttet opvækst. Selv om de bor på forskellige kontinenter, er Simino tæt knyttet til sin mor og bror. Den 19. marts 1985 begav musikeren sig med en billig billet til Spanien: I Eruopa ville han prøve lykken som musiker og glæde mennesker med sit taltent. I Eroupa fandt han vej til Italien, Frankrig, Schweiz og Østrig. I 1986 blev han engageret til en vintersæson som musiker på et hotel i Østrig. Det første år tilbragte han i Østrig, sommeren stadig i Spanien til forskellige arrangementer.

 

Kærlighed til musikken

 

Musik var fra begyndelsen en vigtig del af hans liv. I forældrenes hus var der meget musik, og allerede fra små blev brødrene bragt tæt på musikken. Mor Esther tog Semino til klaverspil. Hans færdigheder på guitar har Semino selv lært. Semino minder sin barndom: "Om aftenen sad familien sammen. Mor sad ved klarveret, og vi sang vores yndlingssang".

Første musikalske succes var allerede i en tidlig alder i Argentina og Mexico. Han kunne leve af musikken, da han som knap 23-årig kom til Spaninen. Men også i Eruopa var hans første år som musiker udfordrende. Semino var gademusiker, suppleret med engagementer på barer og restauranter ved vandet. Han var glad for at kunne tjene til kost og logi med sin musik.

Semino Rossi tilbringer megen tid med studieoptagelser og tv-udsendelser, men det bedste er at stå på scenen og glæde sine fans med sin musik. "Jeg bruger kontakten med publikum og ser, hvilken virkning musikken har på dem. Det er det, musikken i sidste ende handler om," Fortæller Semino.

 

Semino Rossis familie

 

Efter optrædener, arbejde i pladestudie eller møder med fans har han altid brug for lidt tid med sin familie. Han er helt sikkert et familiemenneske, familien betyder alt. i 1986 lærte Semino sin kone Gabi at kende i Innbruck. Kærligheden blev i Triol. De blev gift to gange, først i Hall i Tyrol og anden gang i Argentina med Seminos forældre.

I dag bor hans kone og begge døtre, Laura og Vanessa, i Tyrol. Hans familie giver ham den kraft, som han har brug for i sit musikalske arbejde. Hans kone er en stor støtte og har samtidig en beroligende virkning på ham. Det var hende, der altid troede på sin mand - også i den tid, hvor det gik knap så godt. Om sin Gabi siger han: "Hun er kvinden i mit liv".

 

Dyb tro giver kraft

 

En anden vigtig støtte i hans liv er hans stærke tro. Semino Rossi er katolik og får megen kraft fra sine bønner til guds moder. Også i hans sange kan han tro på jomfru Maria høres. Før en optræden beder han og kysser en madonnafigur. Semino bærer altid et billede af madonna fra sin hjemby i sin tegnebog.

 

Semino`s sociale engagement.

 

Af den lykke, han har modtaget, vil Semino give lidt igen. Derfor har han forpligtet sig til forskellige sociale engagementer. Det går til de fattige i hans hjemland Argentina. Den populære schlagerstjerne er især engageret i børn. Mange børn og unge kan igennem Seminos og hans fans' insats have tag over hovedet, få sund mad og få lægehjælp. Men allerede før han blev en stjerne, hjalp han andre. Som barn bragte Semino sammen med sin mor mad ud til mennesker i slumkvatererne.

 

Den besværlige vej til succes

 

I Østrig lykkeds det ham at fremføre sit navn som sanger ved en dansekonkurrence. Han blev booket til "Worldmasters für Lateinamerikaische Tänze." Siden 1995 har man kunnet nyde Semino ved "Deutschen Meisterschaften in den Lateinamerikaische Tänzen", ved ORF gallaen "Licht ins Dunkel" og på kendte hoteller i Østrig. Seminos stemme har fascineret Dronning Beatrix af Holland, familie Swarovski, Gunilla von Bismarck og Andrea Bocelli.

Det absolutte højdepunkt kom, da han i 1999 og 2000 blev engageret til "World Challenger Cups in den Lateinamerikaische Tänzen", der førte ham i Kreml i Moskva. En begivenhed, der blev vist på tv for mere end 40 millioner seere verden over. I 2001 blev han valgt som "Weltmeister in lateinamerikascher Musik".